Вибір місця, для фідерної ловлі, це дуже важливий моментт, його варто вибирати залежно від цільової риби, пори року і часу доби. Різноманітні види риб можуть знаходиться в різних місцях і глибинах водойми. Риба може стояти як на мілині, годуватися у заростей, так і перечікувати жарке літо в ямах і на великих глибинах.
Фідером зазвичай ловлять таку рибу як: лящ, плітка, короп, карась, і будь-яку мирну рибу.
Виходячи з цієї інформації, треба розуміти поведінку риби для продуктивнішої риболовлі. Рибалити фідером можна практично круглий рік, а ось взимку найголовніше знайти місце з відкритою водою.
Ранньої весни і пізньої осені, рибу треба шукати на дрібніших ділянках водойми, а в жаркий літній сезон, навпаки – на глибших ділянках водойми.
Найперспективніші місця для лову білої риби, це різні нерівності дна, такі як: бровки, ями, звалювання, виходи з ям, і дуже немало важливо, щоб в цих місцях була ракушка, на якій живиться риба.
Для того що б просканувати дно водойми, і вибрати правильну точку лову, слід застосовувати маркерний вантаж, в народі його називають “Булава”. Закидаємо на комфортну дистанцію лову наш вантаж, чекаємо доки він впаде на дно, починаємо протягувати його фідером по дну, це з легкістю дозволить визначити рельєф дна і ракушку, без ехолотів. Бровку ми визначаємо за допомогою вудилища, яке після плавного протягування вантажу, починає згинатися, упираючись нашим вантажем, а ось ракушкуми визначаємо по тремтячому кінчику вудилища і відбиттям в руку.
Великі особини, у тому числі і лящ, частенько мешкають в ямках з наявністю кормової бази, зазвичай це ракушка на якій затримується корм, подібне місце має бути максимально перспективним.
Після того, як ми визначилися з точкою лову, нам необхідно зробити стартовий закорм у кількості 5-10 годівниць. Кормова пляма не має розмазати, тому, максимально намагаємося кидати в одну точку користуючись кліпсою.
Місце вибране, точка загодована – Не хвоста ні луски!