Варений горох виступає хорошою добавкою для лову ляща і іншої мирної риби. Для цього треба навчитися правильно його готувати. За допомогою отриманої маси можна здійснювати підгодівлю місця лову риби або набивати нею годівницю. Горох підїходить не тільки для лову ляща. На таку підгодівлю ловлять ще карася, сазана, коропа і іншу невелику рибку.
Але спочатку треба дізнатися, як приготувати горох для риболовлі на ляща і іншу “здобич”.
Можна скористатися наступним рецептом:
Необхідно взяти 300 грам горогу, який продається в пакетах або на розвіс. Горох добре промивають до тих пір, поки вода не стане чистою.
Далі заливаємо 0,8 л звичайної води і вимочуємо у продовж п’яти годин. Ця процедура потрібна для того, щоб під час варіння горошинки розварилися рівномірно.
Далі ставимо його варити. У ємність треба долити ще трохи води, всипати 1/3 ст. л. солі і 2 ст. л. цукру.
Масу періодично треба помішувати. Якщо з’являється пінка на поверхні води, її прибирають за допомогою ложки.
Коли пройде 30 хвилин, горох можна перевірити. Якщо він здавлюється, значить, все готово.
Після приготування воду зливають. Коли маса стане теплою, її треба протерти через сито, перекрутити через м’ясорубку або чимось потовкти.
У приготовану суміш можна навіть додати куплену прикормку, ваніль, корицю.
Існують і інші рецепти, але це найбільш оптимальний варіант. Приготована маса не занадто клеїться і добре розсипається.
Ні хвоста ні луски!